Alimenta correctament el teu gos sense cereals!

Alimenta correctament el teu gos sense cereals

Alimenta correctament el teu gos sense cereals si li vols estalviar problemes de salut seriosos. Així de clar i contundent comença el nostre article.

Els cereals que trobem en la nostra cuina habitual en forma de pastes, galetes, pa, i multitud d’aliments no són adequats per als nostres carnívors domèstics, els gossos.

L’ús dels cereals en l’alimentació de mascotes va començar als anys 50-60 perquè es va generar una sobreproducció de cereals que va donar lloc a la creació dels pinsos.

Pinso extrusionat amb cereals i subproductes carnis – No recomanat.

La majoria de pinsos que trobem al mercat són extrusionats i amb cereals, i no només els pinsos de mala qualitat, gamma baixa (com els de marca blanca), sinó també molts pinsos considerats de gamma mitjana o alta amb uns preus desorbitats, que estan basats en cereals i subproductes animals no aptes per humans. També inclouen cereals molts pinsos extrusionats recomanats per veterinaris, específics per a determinades patologies, que són pèssims i que, a més, costen un dineral.

Només has de donar un cop d’ull a la composició d’aquest pinso extrusionat i te n’emportaràs una sorpresa. Els gossos no estan preparats per consumir cereals ni subproductes carnis amb una proteïna tant pobre o quasi nul·la!

Actualment, però, comencen a sortir diferents empreses que aposten pel pinso premsat en fred, sense cereals, que és una alternativa molt sana gràcies a la matèria primera que utilitzen, apte pel consum humà, i el tracte que reben els aliments durant el seu procés de fabricació.

Per què no hem de donar cereals als nostres gossos?

El problema és que els gossos porten a la Terra des de fa més de 30.000 anys, i el seu organisme no està creat per digerir aquests cereals, ells són carnívors.

Els gossos no posseeixen els enzims necessaris per trencar les cadenes d’hidrats de carboni complex, els midons, i això el que provoca, per exemple, és un sobreesforç per al seu pàncrees, que alhora genera un excés d’insulina per poder atacar a aquests cereals, la qual cosa comporta una sèrie de malalties que, abans que existís el pinso extrusionat, no es donaven d’una forma tan alarmant com en l’actualitat.

La diabetis, el càncer, l’obesitat, pancreatitis, problemes articulars, problemes digestius, al·lèrgies i moltes més patologies. Tot això és el que podem generar en el nostre gos si l’alimentem com si fos una gallina.
I a més no necessiten els cereals! El gos no necessita aquests sucres, ja que l’energia l’obtenen del greix. No són humans, són carnívors, i la seva adaptació no és excusa per alimentar-los de forma inadequada, tenint alternatives naturals i mil vegades més sanes que els pinsos extrusionats o altres aliments a base de cereals i subproductes.

Ja sabem que molts veterinaris aconsellen l’arròs blanc per exemple, per tractar les diarrees del gos, però no és el més recomanable, ja que produeix inflamació de les mucoses, i nutricionalment, si no és integral, no és aprofitat pel gos. El granulat de pastanaga, per exemple, és mil vegades millor.

Per això mateix, cap dels aliments per gossos haurien de portar cereals, perquè no és solament que no siguin necessaris: és que a la llarga causen problemes de salut. Així que respecta la seva naturalesa i alimenta correctament el teu gos sense cereals i amb aliments naturals.

Per a més informació, pots posar-te en contacte amb nosaltres a través de WhatsApp, trucant al +34 677 469 388 o omplint el nostre formulari de contacte.

També et pots subscriure al nostre Butlletí electrònic per mantenir-te informat per correu electrònic, o pots seguir-nos i contactar amb nosaltres a través de les xarxes socials Instagram i Facebook. Segueix-nos i comparteix!