Com evitar i com tractar les al·lèrgies en gossos?

Com evitar i com tractar les al·lèrgies en gossos?

Una de les principals causes d’al·lèrgia en els humans és la mala alimentació. Els gossos fa tants anys que conviuen amb nosaltres i que s’alimenten del menjar que els hi donem, que cada vegada tenen més al·lèrgies alimentàries, ambientals, etc. Això és degut principalment perquè no els alimentem correctament. L’objectiu d’aquesta publicació és aprendre com hem d’evitar que els nostres gossos arribin a desenvolupar al·lèrgies, i en cas que ja les tinguin, com les hem de tractar per evitar-ne símptomes.

Com evitar que el gos desenvolupi una al·lèrgia?

Per començar, la millor manera d’evitar que un gos acabi desenvolupant una al·lèrgia és donar-li una alimentació totalment natural des del principi. És molt important evitar tota mena d’additius innecessaris en el menjar diari, com les vitamines sintètiques, els conservants, els colorants, els saboritzants, el gluten, els sucres ocults, etc. També és molt important no donar aliments innecessaris per a un carnívor, és a dir, l’alimentació ha de ser apropiada per a la seva espècie, els cans. A més a més, els aliments subministrats han d’estar fets amb ingredients de la millor qualitat, evitant ingredients pobres com les pells, les ungles, els becs o les banyes. Els vegetals que s’utilitzin també han de ser de qualitat, sense transgènics, i tractats de manera que no perdin els seus nutrients.

Un altre factor important que cal saber és que qualsevol font de carn que el gos hagi menjat en el passat, pot desencadenar una al·lèrgia. Per aquesta raó, és una bona opció recorre a fonts de carn que són prèviament desconegudes per al gos, és a dir, que no les hagi menjat mai abans, ni com a menjar principal ni com a piscolabis. Les fonts de carn que acostumen a ser desconegudes són les de cavall, cabra, búfal o conill, i són una bona alternativa a les fonts de carn clàssiques com les d’au i de boví. Actualment, també podem comptar amb una font alternativa totalment desconeguda pels gossos i que és un aliment molt ric i compatible amb la seva dieta, la proteïna d’insectes.

Per reduir la possibilitat de desenvolupar una al·lèrgia, a Empordà caní apostem per tres formes d’alimentació habituals. Les dietes BARF, els menús complets humits i els menús complets secs de pinso premsat en fred.

En la varietat està l’equilibri!

Hi ha individus que quan fa molt de temps que estan menjant el mateix acaben generant al·lèrgia a aquest aliment, i això és quelcom molt senzill d’evitar. Simplement, no hem d’oferir sempre el mateix menú. Per exemple, si hem optat per una alimentació a base de pinso premsat en fred, només cal canviar el pinso per una varietat amb una altra font de proteïna. És a dir, quan s’acabi el sac de pinso de salmó, es pot començar un altre de boví, xai, conill, etc.

Com minimitzar els símptomes de l’al·lèrgia?

Fins i tot quan el diagnòstic és “al·lèrgia al pol·len”, es recomana un canvi de dieta a aliments naturals. Perquè els additius, que només serveixen per millorar l’aparença i l’acceptació de l’aliment, sobrecarreguen l’organisme i són potencials desencadenants d’al·lèrgies.

No s’ha de subestimar el risc de més intolerància! Per aquest motiu cal donar aliments sense blat, soja ni productes làctics. Aquests aliments també han d’estar lliures de gluten i contenir només una sola font de proteïnes. Una alimentació com la que ofereix Squeaky Foods o Naturavetal, és la millor per a les mascotes que han desenvolupat una al·lèrgia. A més, aquestes dues marques tampoc utilitzen colorants, aromatitzants, conservants ni ingredients inferiors com la farina de plomes, urpes o banyes. D’aquesta manera podem garantir una dieta òptima, per a gossos malalts, perquè tinguin una bona qualitat de vida i lliure de símptomes.

Un aliment natural d’alta qualitat per a gossos al·lèrgics no conté substàncies al·lergògenes i aporta tots els nutrients que l’organisme del gos necessita.

Naturavetal ofereix diferents varietats de pinso premsat en fred com Canis Plus® Salmó i Canis Plus® Boví, que contenen mill obert i pelat com a alternativa sense gluten. El mill marró és ric en fibra, que afavoreix una activitat intestinal sana i aporta nombrosos minerals, vitamines, oligoelements i, sobretot, el valuós silici. També es pot prescindir totalment del gra amb Canis Plus® Conill, que conté blat sarraí particularment ric en nutrients i aminoàcids essencials, i sense gluten també. Totes aquestes varietats de pinso no contenen els al·lèrgens més coneguts i, per tant, poden ser adequades per a gossos al·lèrgics o amb intoleràncies. D’aquesta manera podem evitar una possible dieta d’exclusió que pot durar mesos. També hi ha una varietat especial de Canis Plus® Salmó per a cadells i gossos joves. Amb la dieta BARF de Squeaky Foods, també trobaràs molta varietat de menús i, alguns d’ells especialment preparats per a gossos amb al·lèrgies. Com el menú de conill i salmó, el d’ànec, el de gall d’indi… Sempre sense cap tipus de cereal ni additiu, conservant, saboritzant, odorant, etc.

Per als gossos extremadament al·lèrgics que només poden tolerar una sola font de carn, el Canis Plus® InsectVetal® de Naturavetal també ofereix l’oportunitat d’aportar varietat a la seva dieta, combinant l’alimentació de la font de carn tolerada, amb les guarnicions corresponents, i el Canis Plus® InsectVetal®. Aquest aliment sec (pinso premsat en fred) ofereix ingredients purs i naturals mitjançant una preparació suau, amb proteïna d’insectes de la larva d’Hermetia illucens i suplements vegetals rics en nutrients. Les larves d’insectes solen ser completament desconegudes pel gos com a font de proteïnes, i l’arròs integral té, per naturalesa, només un petit potencial al·lèrgic. Així doncs, es tracta d’un aliment adequat, fins i tot, per a gossos molt al·lèrgics o sensibles.

Alguns gossos amb un sistema digestiu molt sensible, o molt estressat, es poden beneficiar d’una dieta baixa en carbohidrats. En aquests casos, les llaunes de menús complets sense cereals Canis Plus® són ideals. També ho són els rotllos de carn i les llaunes de carn pura, amb els suplements adequats. D’aquesta manera, es pot determinar la proporció de proteïnes, greixos i hidrats de carboni que es vol utilitzar. Les barreges de flocs Canis Plus® Top-Fit-Mix sense grans i Canis Plus® Vit/Min flocs variats amb mill obert i granulat com a font de fibra de fàcil digestió, són perfectes per barrejar amb la carn pura i completar una dieta rica en nutrients i apropiada per a gossos sensibles.

Com recuperar l’organisme després d’un període d’al·lèrgia?

En un organisme debilitat, com després de patir un període d’al·lèrgia, la microflora intestinal necessita suport per restablir l’equilibri entre els microbis propis i els estranys. Si aquest equilibri s’altera durant molt de temps, es poden produir reaccions al·lèrgiques a la pell i hipersensibilitat a l’herba i al pol·len, per exemple. Les al·lèrgies tenen l’origen en una flora intestinal alterada, per la qual cosa també s’ha de recolzar l’intestí en aquests casos.

Per tornar la flora microbiana a un equilibri saludable, pot ser necessari proporcionar bacteris intestinals “bons” durant setmanes o mesos, així com seguir una dieta natural i adequada com a base indispensable. El suplement natural Canis Extra Petflora de Naturavetal és adequat per això, ja que dona suport a l’equilibri intestinal amb lactobacils, vitamines i minerals, així com betaglucans per al sistema immunitari.

Cal remarcar, però, que sempre cal seguir els tractaments mèdics prescrits pel veterinari. En tot cas, aquestes pautes d’alimentació són un complement al tractament mèdic, no un substitut ni una alternativa.

Per a més informació sobre com evitar i com tractar les al·lèrgies en gossos, pots contactar amb nosaltres a través de WhatsApp, trucant al +34 669 465 618 o omplint el nostre formulari de contacte.
També et pots subscriure al nostre Butlletí electrònic per mantenir-te informat per correu electrònic, o pots seguir-nos i contactar amb nosaltres a través de les xarxes socials Instagram i FacebookI, per descomptat, ens pots venir a veure sempre que vulguis a la nostra botiga local de Torroella de Montgrí! 

>> Subscriu-te al nostre butlletí electrònic! <<