El pinso extrusionat, ben lluny!

El pinso extrusionat ben lluny!

El pinso extrusionat per a gossos (menjar prefabricat) és la pitjor alimentació que li podem donar a les nostres mascotes. No només no aporta res en absolut a l’organisme, sinó que és contraproduent, és a dir, que no és saludable. A Empordà Caní considerem que aquest pinso és menjar dolent, no ho considerem ni aliment. Per a aquest motiu no trobaràs mai pinso extrusionat a les nostres botigues perquè el volem ben lluny de les nostres mascotes.

Què és el pinso extrusionat per a gossos?

El menjar per a gossos que s’ofereix en format de pinsos extrusionats s’elabora, en la seva major part, a partir de deixalles d’animals no aptes pel consum humà. Aquests tipus de carns se’n diuen subproductes carnis, i estan completament prohibits utilitzar-los per l’alimentació humana.

També passa això amb la matèria vegetal que conté el pinso. Es tracta simplement de les restes de cereals, hortalisses i fruites que han sobrat després d’eliminar la part que es destina pel consum humà.

Per tant, tenint en compte els subproductes que es fan servir per a la seva elaboració, podem considerar que el pinso extrusionat per a gossos no són més que restes i deixalles.

Com es fabrica el pinso extrusionat per a gossos?

Les fabriques i els processos de farinatge i extrusió s’encarreguen de convertir aquestes restes, que no són aptes pel consum humà, en pinso.

Com és lògic, no es poden subministrar els productes en mal estat tal com estan, perquè ningú els compraria. El que es fa és el que es coneix com a procés d’extrusió, que consisteix a posar tots aquests subproductes en un forn a altes temperatures (140 ºC aprox.) fins que queden reduïts pràcticament a cendres. Amb això s’eliminen també tots els bacteris i possibles patògens (virus) que continguin, però per desgràcia, també s’eliminen la major part de proteïnes, vitamines i minerals que els subproductes contenien. El resultat que s’obté és una massa gairebé sorrenca, denominada farina. Per a aquest motiu, han d’afegir químicament tots els nutrients que han cremat anteriorment. Aquests són els famosos additius nutricionals del que parlen les etiquetes i que, com que no són naturals, encara que el gos no els necessiti, es queden al seu organisme provocant excessos de vitamines i minerals que solen provocar càncers i altres malalties.

La farina no és atractiva estèticament per vendre-la com a pinso per a gossos, i és per a això que se sotmet a un altre procés denominat farinatge. Aquest procés consisteix a sotmetre la farina a un altre procés d’alta pressió i humitat durant un curt període de temps, obtenint així el que coneixem com les “croquetes”, que són aquestes boletes que formen el pinso que els donem a les nostres mascotes.

A aquestes altures el pinso encara no està acabat, ja que als gossos no els agradaria menjar-se això perquè ni fa olor ni té gust de menjar. En aquest estat el pinso és una barreja de subproductes gairebé carbonitzats i extrusionats amb pinta de “boles” o “croquetes”, per tant, com és possible que als nostres gossos els hi agradi tant? La resposta és molt senzilla, afegint a aquestes croquetes una mica d’oli i grassa animal de manera que agafin la seva olor i gust, enganyant així l’olfacte i el paladar dels nostres gossos. Però això no és tot!, ja que la grassa animal es deteriora amb facilitat, per tant, és necessari afegir conservants artificials.

Quins problemes pot provocar al nostre gos el consum de pinso extrusionat?

Està científicament demostrat que el càncer en gossos ha augmentat indiscriminadament, durant els últims anys, a causa del fluor i altres químics que s’utilitzen per a l’elaboració de pinsos extrusionats.

Moltes de les malalties que pateixen les nostres mascotes són genètiques, però la majoria són provocades per la mala alimentació.

Un gos aprofita, aproximadament, només el 60% del menjar que li donem quan es tracta de pinso extrusionat. Es tracta d’un menjar de molt baixa digestibilitat que pot arribar a trigar entre 12 i 18 hores a ser digerit. A més aquest pinso té un altre inconvenient, i és que s’infla i flota a l’estómac, i això augmenta molt el risc de patir torsions d’estómac.

L’augment de problemes d’al·lèrgies, d’articulacions, de pell i de pèl, càncer, malalties de l’estómac i intestí, de ronyons i fetge, de digestió… pot ser degut i, de fet, sol ser degut als processos de fabricació i a l’acumulació d’additius químics dins l’organisme de l’animal.

L’augment de conductes indesitjades del nostre gos, no només pot ser fruit d’una mala educació, sinó també per l’excés de productes químics. Les substàncies que porten els conservants sintètics també poden alterar el comportament del gos d’una manera no desitjada.

Per a aquests motius, a Empordà Caní, volem tenir el pinso extrusionat ben lluny de les nostres mascotes!

Quin és el pinso més adient per alimentar les nostres mascotes?

A Empordà Caní apostem fort pel pinso natural premsat en fred, sense cereals, que és una alternativa molt sana gràcies a la matèria primera que s’utilitza, apte pel consum humà, i al tracte que reben els aliments durant el seu procés de fabricació.

Actualment hi han molt poques empreses que elaborin aquest tipus de pinso. A Empordà Caní ens agrada molt la marca alemanya Naturavetal®, i a les nostres botigues online i local pots trobar una gran varietat de pinsos premsats en fred adequats per a cada raça i edat. Amb diferents gustos i olors i adaptats per a gossos amb al·lèrgies i altres patologies com el sobrepès, etc. A més, aquesta marca també és especialista en alimentació humida on ofereix menús complets, llaunes i rotllos de carn pura, a més de snacks i premis per a entrenar. Tot fet amb productes naturals i sense additius artificials.

Una altra alternativa molt adequada també és la dieta crua BARF, que és una dieta biològicament apropiada per a gossos que inclou carn dels músculs, ossos, grassa, vísceres i materials vegetals, i qualsevol altre aliment que sigui el mateix que els seus ancestres salvatges consumien. Vols saber més sobre que és la dieta crua BARF? Més informació aquí!

Menús dieta crua BARF ACBA Squeaky foods

Menús de dieta crua BARF disponibles

Per a més informació, pots posar-te en contacte amb nosaltres a través de WhatsApp, trucant al +34 677 469 388 o omplint el nostre formulari de contacte.

També et pots subscriure al nostre Butlletí electrònic per mantenir-te informat per correu electrònic, o pots seguir-nos i contactar amb nosaltres a través de les xarxes socials Instagram i FacebookSegueix-nos i comparteix!

>> Subscriu-te al nostre butlletí electrònic! <<