Per què no has de rapar el teu gos?

Per què no has de rapar el teu gos

Ara que estem a l’estiu i ens trobem en plena onada de calor, a la perruqueria canina d’Empordà Caní ens trobem molts casos de clients que ens porten els seus gossos perquè els volen rapar pensant que així estaran més frescos. Res més lluny de la realitat! A continuació t’explicarem per què no has de rapar el teu gos, ja que això afecta directament a la seva salut.

Els gossos tenen tres maneres de dissipar la calor, la primera és mitjançant el panteix, és a dir, respirant a fons amb la llengua fora. La segona és suant a través de les potes, i la tercera és a través del mantell, és a dir, el pelatge

El mantell és un element clau per a la termoregulació del gos. Tots els propietaris de gossos tenen ben sabut que la majoria de gossos canvien el pèl a la primavera i a la tardor. A l’estiu, per exemple, el mantell es torna més lleuger i fi perquè passi l’aire i dissipi la calor, en canvi, a l’hivern és més gruixut i espès per protegir-lo del fred.

Quan rapem un gos, els rajos del sol cauen directament sobre la pell del gos i això fa que passi molta més calor impedint la seva termoregulació, entre altres problemes. Així que NO RAPIS el teu gos!

A part d’evitar la termoregulació del gos, si el rapem també pot patir altres problemes greus com cremades a la pell per culpa del sol, irritacions i fins i tot càncer de pell! A més, la seva pell es troba més exposada a les picades d’insectes com el mosquit que transmet la leishmaniosi.

L’únic moment justificable per rapar un gos és quan s’hagi de sotmetre a algun tipus d’intervenció quirúrgica. En cas de no ser així, n’hi haurà prou amb retallar-li el pèl una mica o fer-li un desllanat per eliminar els pèls sobrants. 

Si vols saber més sobre com cuidar el pelatge del teu gos, no et perdis la publicació que t’oferim a continuació:

Per a més informació sobre com evitar i com tractar les al·lèrgies en gossos, pots contactar amb nosaltres a través de WhatsApp, trucant al +34 669 465 618 o omplint el nostre formulari de contacte.
També et pots subscriure al nostre Butlletí electrònic per mantenir-te informat per correu electrònic, o pots seguir-nos i contactar amb nosaltres a través de les xarxes socials Instagram i FacebookI, per descomptat, ens pots venir a veure sempre que vulguis a la nostra perruqueria de Torroella de Montgrí! 

>> Subscriu-te al nostre butlletí electrònic! <<