La primavera i el despertar dels paràsits

La primavera i el despertar dels paràsits

Arriba la primavera i amb ella el bon temps i el despertar dels paràsits! A més, degut al bon temps que ha fet durant aquest hivern suau, les paparres i les puces s’han despertat abans d’hora.

En aquesta publicació volem que aprenguis a protegir-te a tu i a la teva mascota de la manera més natural possible contra aquests paràsits externs.

A tots ens encanta poder abraçar, amanyagar, i compartir estones inoblidables amb els nostres gats i gossos. I no podem renunciar a aquests moments de felicitat familiar amb els nens estirats al llit del gos o del gat jugant hores i hores o, fins i tot dormint, per culpa de les paparres i altres paràsits que es volen alimentar de la nostra sang.

La paparra pertany als ectoparàsits xucladors de sang. S’amaga als arbustos, als prats, a la vora dels camins o als boscos i espera la seva oportunitat. En el moment que passem amb els nostres gossos es deixa caure sobre ells i s’aferra a la seva pell. Un cop està sobre el nostre gos, busca el lloc adequat per començar a xuclar-ne la sang. És precisament en aquest moment quan poden transmetre moltes malalties als nostres gossos i gats, i també a nosaltres!

Per evitar que això passi, recomanem revisar al gos a la recerca de xucla sangs després de cada passeig i eliminar immediatament a les paparres que s’hagin pogut aferrar a l’animal. Per tant, és de gran importància el control diari del teu pelut, ja que els patògens només es transmeten de la paparra a l’hoste entre 12 i 24 hores després de la succió. Si no estàs segur de com retirar aquests paràsits correctament, no dubtis en posar-te en contacte amb una persona qualificada per dur a terme aquest procediment. Ja que si la paparra es treu incorrectament i, per exemple, el cap de la paparra es queda enganxat a la pell del gos podria comportar infeccions i altres greus conseqüències per a la seva salut.

A part del control visual diari, també recomanem l’ús de diferents productes naturals que ajuden a prevenir que les paparres i les puces assaltin a les nostres mascotes peludes. Es tracta de productes antiparasitaris naturals que ajuden als nostres gossos i gats a protegir-se repel·lint aquests paràsits externs d’una manera gens perjudicial per a ells. A més, una bona alimentació sana i natural, com la que oferim sempre a Empordà Caní, també ajuda a enfortir les seves defenses per evitar mals majors en cas d’infecció.

Per evitar que aquests xucla sangs s’enganxin a les nostres mascotes, podem utilitzar productes repel·lents que es consumeixen a través de l’alimentació. Per exemple:

També podem ajudar a protegir a les nostres mascotes amb productes naturals olfactius d’aplicació externa:

Una altra manera de protegir a les nostres mascotes és aplicant un esprai repel·lent d’entorn antiparasitari a les seves zones més habituals de descans com el seu llit, el sofà, el cotxe, etc.

Per a més informació, pots contactar amb nosaltres a través de WhatsApp, trucant al +34 669 465 618 o omplint el nostre formulari de contacte.
També et pots subscriure al nostre Butlletí electrònic per mantenir-te informat per correu electrònic, o pots seguir-nos i contactar amb nosaltres a través de les xarxes socials Instagram i Facebook. I, per descomptat, ens pots venir a veure sempre que vulguis a la nostra botiga local de Torroella de Montgrí! 🙂

>> Subscriu-te al nostre butlletí electrònic! <<