Què és la dieta BARF per a gossos?

Què és la dieta BARF per a gossos?

Què és la dieta crua BARF per a gossos? Si t’has fet aquesta pregunta, significa que estàs interessat/da en millorar la salut del teu gos mitjançant una alimentació natural adequada.

Comencem pel principi…

Què significa BARF?

BARF són les sigles de Biologically Appropriate Raw Food, que en català significa Alimentació Crua Biològicament Apropiada (ACBA). Així que a partir d’ara, quan sentis a parlar de la dieta ACBA sabràs que estan parlant de la famosa dieta BARF. Perquè BARF i ACBA és el mateix.

Aquesta dieta va ser desenvolupada pel veterinari australià Ian Billinghurst, així com el nord-americà Richard Pitcairn (1978) i l’anglès Tom Lonsdale (1990).

En què consisteix la dieta BARF per a gossos?

La dieta crua BARF / ACBA per a gossos consisteix en una proporció 70-30, on el 70% equival a trossos amb molta carn d’ossos carnosos crus i carn, i el 30% de fruites i vegetals crus, ous, vísceres…

Els menús de dieta ACBA també són aliments aptes per al consum humà, i la majoria de vegades les empreses que es dediquen a la producció d’alimentació humana també es dediquen a produir alimentació BARF per a gossos, gats i altres animals.

Quan a les nostres mascotes els hi donem el típic pinso extrusionat, simplement els hi estem donant menjar. En canvi, quan els hi servim una dieta crua ACBA els estem alimentant amb nutrients, com faríem amb els nostres propis fills. Tingues en compte que no és el mateix alimentar que donar menjar! I aquesta dieta proporciona una digestibilitat molt alta perquè el gos aprofita un 95% del menjar que li donem.

La carn crua, juntament amb ossos carnosos i una mica de verdura i fruita, és tot el que els gossos necessiten per tenir una alimentació completa i equilibrada. Una dieta basada principalment en les proteïnes farà que els nostres gossos es posin forts i musculosos, i no fofos com sol passar amb els greixos que componen els pinsos extrusionats.

L’objectiu de la dieta crua és maximitzar la salut, allargar la vida, millorar la capacitat reproductiva dels gossos i minimitzar la necessitat d’intervencions veterinàries.

Les dietes artificials basades en cereals (pinsos extrusionats) causen problemes innombrables de salut perquè el teu gos no va ser programat per alimentar-se d’aquesta manera. Tingues en compte que el teu gos descendeix dels llops!, i els llops no mengen croquetes ni galetes per a gossos, mengen el que cacen. Són animals carnívors que s’alimenten de les seves preses. El mateix passa amb els gossos, si els deixéssim al bosc durant un llarg període de temps, els seus instints més primitius de supervivència els portarien a començar a caçar novament per nodrir-se de les seves preses.

Una dieta biològicament apropiada per a un gos ha d’incloure carn dels músculs, ossos, grassa, vísceres i materials vegetals, i qualsevol altre aliment que sigui el mateix que els seus ancestres salvatges consumien.

Ara que ja saps què és la dieta crua BARF per a gossos, seguim…

Quines millores comporta la dieta crua BARF per als gossos?

Al fer el canvi d’alimentació a una dieta BARF, el primer que notaràs són les ganes de menjar que té el teu gos. Veuràs que espera el menjar amb una il·lusió nova. Aquesta dieta fa que millori el seu humor i això comporta que tinguin més vitalitat siguin més feliços.

Una altra millora que observaràs serà la reducció en la quantitat de caques, i les que faci seran menys voluminoses i oloroses. Això es deu a la ingesta d’aliment natural que és més aprofitat per l’animal i a la falta d’additius, conservants, saboritzants, odorants i altres suplements antinaturals.

També observaràs que beuen menys aigua, això es deu al fet que el seu aliment ja conté una quantitat d’aigua molt alta, que és la que contenen la pròpia carn, les fruites i les verdures.

El seu pèl i pell milloren d’una manera espectacular, amb un mantell brillant, suau i sense problemes de picors, èczemes, calbes, etc.

Notaràs que el gos deixa de fer olor tant per dins com per fora. L’alè deixa de fer una olor forta i rancia, i les seves dents es tornen blanques amb una dentadura sana i preciosa. A més, no provoca carrall.

Amb el temps veuràs una millora de la musculatura del gos i del seu estat físic en general. Com que es redueix la quantitat de greix corporal, aquesta dieta és ideal també per a gossos amb sobreprès.

La seva immunitat natural augmenta i això et farà estalviar molts diners en veterinaris, ja que el gos està sa tant per fora com per dins. A més, com que no porta conservants, colorants, cereals ni additius químics, comporta molt menys risc de patir al·lèrgies alimentàries.

Al retirar el cereal de l’alimentació, també s’ha comprovat una millora significativa en animals amb problemes articulars. Ja que millora la seva musculatura, que és un gran suport per a les seves articulacions.

Com es serveix la dieta crua BARF i a on es pot aconseguir?

Al mercat existeixen diferents menús de dieta BARF on varia el tipus de carn, fruites i verdures. Cadascun d’aquests menús ofereixen olors i gustos diferents per satisfer els paladars més exigents. A més, podem trobar menús especials ideals per a diferents tipus de gossos o també pels que pateixen problemes de salut específics.

A Empordà Caní oferim una gran varietat de menús BARF de la prestigiosa marca Squeaky Foods. Aquests menús es venen congelats, en diferents formats de pes i tallats en diferents porcions adequades a cada necessitat. En el següent enllaç pots consultar els nostres Menús de dieta crua BARF disponibles.

A més, a Empordà Caní també oferim assessorament nutricional personalitzat per a cada cas on t’assessorem en tots els aspectes relacionats amb la nutrició canina. En aquest cas, et podem recomanar el menú més adequat per a la teva mascota, la manera correcta de servir aquest tipus de menjar o, també, com fer el canvi correctament d’una dieta convencional a la dieta BARF, pas a pas.

Com que es tracta de menjar congelat, aquests productes no es poden afegir directament a la cistella de la nostra botiga online, ja que requereixen un enviament especial i el seu preu depèn de la quantitat i la destinació de la comanda. Per aquest motiu, si vols comprar online aquests productes, és necessari contactar prèviament amb nosaltres, sigui per telèfon, WhatsApp o correu electrònic, per poder realitzar la comanda.

Dosificació i recomanacions dels menús Barf Squeaky Foods:

Els menús Squeaky Foods ja venen triturats i tallats en porcions a punt per servir.

Recomanem treure la quantitat apropiada a descongelar en un plat o bol la nit abans. D’aquesta manera, la teva mascota tindrà el seu menú a punt per menjar al matí.

Un cop descongelat, es pot conservar fins a 72 hores a la nevera.

No oblidis netejar amb aigua calenta les mans, estris i menjadors un cop servit el menjar.

Cadells:

* Les quantitats són orientatives i varien segons l’animal, però una taula mitjana seria la següent:

  • 2 mesos / 10% del seu pes corporal actual
  • 3 – 4 mesos / 8% del seu pes corporal actual
  • 5 – 6 mesos / 6% del seu pes corporal actual
  • 7 – 8 mesos / 4% del seu pes corporal actual
  • 8 – 9 mesos / 3% del seu pes corporal actual
  • 10 – 12 mesos / 2% del seu pes corporal actual

Adults:

Com a norma general, es recomana donar de menjar entre un 2,5% i un 3%  del seu pes corporal depenent de la raça, l’edat, l’activitat física, salut, temperatura exterior, etc.

Excepcions:

Els gossos petits o els gossos molt actius, han de menjar el 3% del seu pes corporal actual.
Els gossos amb activitat normal i un pes equilibrat, han de menjar el 2% del seu pes corporal actual.
Els gossos amb sobrepès, han de menjar el 2% del seu pes corporal IDEAL, no actual.

Per a més informació, pots posar-te en contacte amb nosaltres a través de WhatsApp, trucant al +34 677 469 388 o omplint el nostre formulari de contacte.

També et pots subscriure al nostre Butlletí electrònic per mantenir-te informat per correu electrònic, o pots seguir-nos i contactar amb nosaltres a través de les xarxes socials Instagram i FacebookSegueix-nos i comparteix!